Flygbussarna Torsgatan Bonnierhuset 17:50 26 Juni*

Jag och Jay-Z passerade repan på jobbet samtidigt och bestämmde att se vem som kommer hem först. Jag på BadBoyen och han på SL-kortet. Jag bor vid Mariatorget och han vid Fredhäll. Vi startade i Lapplands Väsby

Hade inte riktigt med energi så jag siktade på mellantempo, ganska elak motvid. Vid Sollentuna hade jag fem min tillgodo, höll det till Helenelund, vi var head-up vid Ulriksdal, han byter till t-bana vid Karlberg. Passerar Sönke och hejar på ett glatt fixedgäng. Passerar en flygbuss vid S:t Eriksplan. Saktar in innan korsningen vid Bonnierhuset för att släppa över bilen från höger och sen slinka över när Flygbussen kommer på yttern och prejar mig. Vi har ju rött så det var precis han hann i kapp mig, asså han siktade. Idioten bakom ratten pekar på trottoaren? Jaha? Vad fan ska jag göra där. Här är en kort lektion:

1. På cykelbanan kör cyklar
2. På vägbanan kör motorfordon OCH cyklar

Jag greppar flaskan med sportdryck och tänker bjuda honom på en blöt puss från dörren. Knackar på rutan men han ser att jag har flaskan i näven och öppnar inte. Gör inte så mycket jag ställer mig framför honom. Han garvar. Det blir grönt och han tutar och gasar. Bilarna på andra körbanan och några gående har stannat.

Jag stod kvar – han stannade men adrenalinnivån var påtaglig.

Jag gör tecken att öppna dörren, det gör han inte. Efter att det blivit grön några gånger kommer en passagerare fram och pekar på klockan. Jag pekar på idioten bakom ratten som börjar se nervös ut och gör tecken igen att öppna dörren, vid det här laget tänker jag dra flaskan rakt i huvet på honom. Men vi står kvar. Han fottar med mobilen en annan passagerare tar en fint kort när jag vinkar (om du läser detta så skicka gärna hit det). Det händer inte så mycket mer den fega, osympatiska, idioten är påtagligt nervös och börjar ringa. Börjar tänka på att jag faktiskt racear med JayZ och börjar rulla i fistempo längs med Bonnierhuset med bussen efter. Hade det inte varit race hade jag åkt upp till deras hållpa vid centan och inväntat honom men ilskan hade lagt sig och jag laddade hemmåt inser att jag hade lite att köra ikapp. Skulle dra och handla mat så jag stannade en bit längre ner på Hornsgatan och tar upp mobilen och när jag skriver smset kommer messet från Jay-Z.

Trots att vi var lika får jag nog säga:

Fredde – SL 2-0

*) SEO-syfte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *